Nieuws

20.11.2022

Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek

Gisteren kregen we bij Judovereniging Nintai een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. We moesten even op hun komst wachten, maar de kinderen bleven liedjes zingen en toen kwam de Sint toch echt onze dojo binnen. Dit jaar had de Sint speciale Pieten mee! Ze hadden een hele show voor ons met een heus Sinter Jacht Seizoen, waarin de Pieten op jacht gingen naar de gestolen kroon. Met muziek, dans, grappen en acrobatiek hielden ze de kinderen en hun ouders in de greep…. wat hebben we gelachen!
We eindigden dSinterklaas13 2022.jpge show in polonaise en toen had Sinterklaas voor alle kindjes nog een cadeautje bij zich. Wat een feest!

Sinterklaas3 2022.jpgSinterklaas12 2022.jpgSinterklaas11 2022.jpg

Admin - 15:23 @ Nieuwtjes | Een opmerking toevoegen

13.11.2022

Judoka’s van J.V. Nintai knallen bij de streekontmoeting

Zaterdag 12 November vertrokken de judoka’s van Judovereniging Nintai naar Rijen om daar deel te nemen aan het tweede toernooi van de streekontmoetingen. Dit zijn laagdrempelige judotoernooien, georganiseerd door verenigingen uit de regio Midden- en West-Brabant. Een ideaal moment om kennis te maken met de wedstrijdvorm van judo.

In de eerste groep waren Aybars, Katí en Tieron aan de beurt. Tieron mocht als eerste de mat betreden. Ondanks dat de zenuwen in het begin flink aanwezig waren, knokte hij zich letterlijk door zijn partijen heen en wist er zelfs nog één te winnen, goed gedaan!
Katí verloor haar eerste partij, die bijna gelijk op ging, maar wist hierna nog twee tegenstanders te verslaan.
Aybars, kalm als altijd, won al zijn partijen overtuigend en behaalde een welverdiende eerste plaats!

Finn en Seth startten in de tweede groep, Ine moest helaas op het laatste moment afhaken. Seth begon sterk, maar liet zich verrassen waardoor hij niet prettig viel. Na een check door de EHBO herpakte hij zichzelf. In de twee wedstrijden erna liet hij dan ook zien, dat hij een podiumplaats wilde verdienen; twee mooie winstpartijen!
Finn leek niet erg onder de indruk van de wedstrijdspanning. Hij had genoeg praat aan de rand van de mat, maar dat maakte hij dan ook waar. Na een paar mooie wedstrijden wist hij de hoogste trede op het podium te bemachtigen!

Na een lange middag kon iedereen met een grote glimlach naar huis en daar zijn wij dan nog wel het meest trots op!

Seth tweede plaats 12-11-2022.jpgFinn eerste plaats.jpgKat, Tieron en Aybars 12-11-2022.jpg

Admin - 13:58 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

06.11.2022

Bowlen met de pubers van J.V. Nintai

Vrijdagavond 4 November stond de puberactiviteit op het programma.
Onze pubers hadden samen bedacht wat ze wilden doen en de keus viel op een avondje bowlen.
Om 20.15 uur verzamelden we bij de dojo en vertrokken we met auto’s naar Bowling & Bistro Merlijn in Oosterhout.
Op twee banen konden ze een balletje gooien en het werd een echte onderlinge strijd!
Een hoop gezelligheid samen, zeker voor herhaling vatbaar!

Bowlen3.jpgBowlen5.jpgBowlen4.jpg

Admin - 12:09 @ Nieuwtjes | Een opmerking toevoegen

30.10.2022

Halloween Griezel Film Avond

Afgelopen vrijdag was er een Halloween Griezel Film Avond georganiseerd voor onze leden.
We hadden een echte bioscoop in de dojo gecreëerd en de kinderen kwamen in hun engste creaties naar de film!
Voor de kinderen tot 12 jaar begon om 19.00 uur de film Hotel Transsylvanië 4. Een beetje spannende film, maar ook met humor, waardoor we regelmatig gegrinnik of een schaterlach hoorden. Er was een grote opkomst en de popcorn en ranja maakten de filmavond compleet!
Na de film kwamen er veel blije gezichtjes naar buiten, daar stonden de papa’s en mama’s te wachten om ze mee naar huis te nemen.

Om 21.00 uur startte de film The Spiderwick Chronicles voor de kinderen vanaf 12 jaar.
Ook voor hen was er wat lekkers te drinken en popcorn, een hoop gezelligheid zo samen met elkaar!

We kijken terug op een zeer geslaagde en vooral gezellige Halloween Avond bij onze verenigiging.

halloween1.jpgHotel-Transylvania-4-Review.pngAAAABZrutjgM9y6JWo8M3IhcKHNKKp3sfs9OSf7vln9M2eSw6vfCZWwp0A0PUnjJRR8A9EMaUWHc_t8jGBYNrnboQvFoUky6OnIWJ7AU.jpg

Admin - 13:18 @ Nieuwtjes | Een opmerking toevoegen

19.10.2022

J.V. Nintai neemt deel aan de streekontmoetingen

Zaterdag 15 Oktober was het eerste toernooi van de streekontmoetingen. Dit zijn judotoernooien voor de beginnende judoka’s die ervaring willen opdoen met wedstrijdjudo. Deze leuke toernooien worden georganiseerd door een aantal judo clubs uit de regio Midden- en West-Brabant.

Voor de eerste wedstrijd reisden onze judoka’s af naar Roosendaal, waar we welkom waren bij Judovereniging De Kroeven. Aybars en Tieron kwamen in actie in de categorie -10 en Ine in de categorie -13. Wegens ziekte moest Finn dit toernooi helaas laten gaan.
Aybars begon heel sterk met een winnende partij. Zijn tegenstanders waren vaak al net wat langer dan hijzelf, maar hij wist zich goed staande te houden en de tweede plaats te bereiken.
Ine won één wedstrijd en was eigenlijk iets te lief voor haar tegenstanders. Ze gaf de winst echter niet weg en bood goede tegenstand, waardoor er mooie wedstrijden werden gejudood. Een verdiende derde plaats voor haar.
Tieron was de man van de dag! Hij kreeg niet één punt tegen en wist al zijn wedstrijden te winnen met een ippon. Klasse op zijn eerste wedstrijd.

In November staat het volgende toernooi van de streekontmoetingen gepland in Rijen en we hopen daar met meer van onze judoka’s te gaan knallen!

Tieron in actie.jpgTieron 1e plaats 15-10-2022.jpgAybars tweede plaats 15-10-2022.jpgIne in actie.jpgIne derde plaats 15-10-2022.jpg

Admin - 09:37 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen