Nieuws

13.11.2022

Judoka’s van J.V. Nintai knallen bij de streekontmoeting

Zaterdag 12 November vertrokken de judoka’s van Judovereniging Nintai naar Rijen om daar deel te nemen aan het tweede toernooi van de streekontmoetingen. Dit zijn laagdrempelige judotoernooien, georganiseerd door verenigingen uit de regio Midden- en West-Brabant. Een ideaal moment om kennis te maken met de wedstrijdvorm van judo.

In de eerste groep waren Aybars, Katí en Tieron aan de beurt. Tieron mocht als eerste de mat betreden. Ondanks dat de zenuwen in het begin flink aanwezig waren, knokte hij zich letterlijk door zijn partijen heen en wist er zelfs nog één te winnen, goed gedaan!
Katí verloor haar eerste partij, die bijna gelijk op ging, maar wist hierna nog twee tegenstanders te verslaan.
Aybars, kalm als altijd, won al zijn partijen overtuigend en behaalde een welverdiende eerste plaats!

Finn en Seth startten in de tweede groep, Ine moest helaas op het laatste moment afhaken. Seth begon sterk, maar liet zich verrassen waardoor hij niet prettig viel. Na een check door de EHBO herpakte hij zichzelf. In de twee wedstrijden erna liet hij dan ook zien, dat hij een podiumplaats wilde verdienen; twee mooie winstpartijen!
Finn leek niet erg onder de indruk van de wedstrijdspanning. Hij had genoeg praat aan de rand van de mat, maar dat maakte hij dan ook waar. Na een paar mooie wedstrijden wist hij de hoogste trede op het podium te bemachtigen!

Na een lange middag kon iedereen met een grote glimlach naar huis en daar zijn wij dan nog wel het meest trots op!

Seth tweede plaats 12-11-2022.jpgFinn eerste plaats.jpgKat, Tieron en Aybars 12-11-2022.jpg

Admin - 13:58 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

19.10.2022

J.V. Nintai neemt deel aan de streekontmoetingen

Zaterdag 15 Oktober was het eerste toernooi van de streekontmoetingen. Dit zijn judotoernooien voor de beginnende judoka’s die ervaring willen opdoen met wedstrijdjudo. Deze leuke toernooien worden georganiseerd door een aantal judo clubs uit de regio Midden- en West-Brabant.

Voor de eerste wedstrijd reisden onze judoka’s af naar Roosendaal, waar we welkom waren bij Judovereniging De Kroeven. Aybars en Tieron kwamen in actie in de categorie -10 en Ine in de categorie -13. Wegens ziekte moest Finn dit toernooi helaas laten gaan.
Aybars begon heel sterk met een winnende partij. Zijn tegenstanders waren vaak al net wat langer dan hijzelf, maar hij wist zich goed staande te houden en de tweede plaats te bereiken.
Ine won één wedstrijd en was eigenlijk iets te lief voor haar tegenstanders. Ze gaf de winst echter niet weg en bood goede tegenstand, waardoor er mooie wedstrijden werden gejudood. Een verdiende derde plaats voor haar.
Tieron was de man van de dag! Hij kreeg niet één punt tegen en wist al zijn wedstrijden te winnen met een ippon. Klasse op zijn eerste wedstrijd.

In November staat het volgende toernooi van de streekontmoetingen gepland in Rijen en we hopen daar met meer van onze judoka’s te gaan knallen!

Tieron in actie.jpgTieron 1e plaats 15-10-2022.jpgAybars tweede plaats 15-10-2022.jpgIne in actie.jpgIne derde plaats 15-10-2022.jpg

Admin - 09:37 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

23.09.2022

Verregende Veerse Dag verloopt spetterend voor Judovereniging Nintai

a vele jaren stond Judovereniging Nintai weer op de Veerse dag. Vroeg op de ochtend werden de judomatten vanuit onze dojo ingeladen om een mooie judomat te creëren tijdens de Veerse Dag. Onze judoka’s konden op de mat laten zien wat judo is en ook vele enthousiaste kinderen deden een judojas aan om even mee te doen.

Het weer zat tegen en we moesten de matten regelmatig afdekken met een groot zeil, om deze te beschermen tegen de regen. Onze jeugdige judoka’s schuilden onder de infokraam, gezellig, maar het was toch wel krap. Spontaan werd ons een grote partytent aangeboden door Cafetaria/Eetcafé ’t Sandoel en daar waren we enorm blij mee! Onze judoka’s konden schuilen, maar ook bezoekers van de Veerse Dag vonden bij ons een droog plekje.

Tussendoor kwam gelukkig ook de zon tevoorschijn en deze droge momenten werden door onze judoka’s benut om verschillende technieken en stoeivormen te laten zien.
Kinderen die het leuk vonden en het zelf wilden proberen waren welkom op de mat. Zij kregen een echte judojas aan, de schoenen gingen uit en zo konden ze zelf een stukje judo ervaren. Het was vaak een gezellige drukte op de mat en we zagen veel blije gezichten.

Onze judoka’s hebben deze dag heel goed geholpen. Zij lieten zien dat sportiviteit en respect zeer belangrijk zijn bij judo! Mede door hun hulp was het een zeer geslaagde dag. 

Aan het einde van de dag werden de matten weer terug naar onze dojo gebracht, waar ze een flinke sopbeurt hebben kregen.

Tijdens de Veerse Dag zijn er flyers uitgedeeld voor vier gratis proeflessen. Mocht je onze stand gemist hebben, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze vernieuwde website. U kunt dan alsnog de mogelijkheid voor deze proeflessen bespreken.

Iedereen van Nintai bedankt, die in welke vorm dan ook, heeft meegeholpen aan deze geweldige dag. Ook een klein bedankje voor de organisatie SER, we hadden een mooie plaats voor onze vereniging. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij.
 
Veerse Dag 1.jpgVeerse Dag 3.jpg

Veerse Dag 2.jpg

Admin - 09:42 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

31.07.2022

JV Nintai huldigt jubilaris

Op zaterdag 16 Juli zijn de onderlinge wedstrijden gehouden bij judovereniging Nintai.
Om 13.00 uur verzamelden de judoka’s zich op de mat. Nadat iedereen aan de rand van de tatami zat werd eerst stil gestaan bij het jubileum van Sensei Klaas Bakker. Hij heeft zich 40 jaar ingezet voor de judovereniging, zowel op bestuurlijk als organisatorisch gebied en natuurlijk niet te vergeten: zijn inzet op de mat als trainer. Tevens heeft hij velen enthousiast gemaakt om de opleiding als judoleraar of scheidsrechter te volgen en beoordelen.
Tot slot zijn er door zijn trainingen vele tientallen mensen opgeleid tot zwarte band, eerste Dan en hoger. Klaas examineert bij de Dan-graden JBN ZN en heeft meerdere keren een bestuursfunctie vervuld. Het is onmogelijk om alles te benoemen van alles wat hij voor Nintai en de judosport gedaan heeft.
Er werd hem een cadeau aangeboden om stil te staan bij zijn actieve Nintai-verleden, ze hopen nog een lange tijd te mogen genieten van alles wat hij voor de club doet.

Na de huldiging werden de judoka’s ingedeeld in teams en wat is er hard gestreden, met mooie wedstrijden. Een compliment voor de aanwezige judoka’s.
Moe, maar voldaan werd deze mooie judomiddag rond 16.00 uur afgesloten.
Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage.

trainer-klaas-bakker-261x300.jpg

Admin - 21:12 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

Ouders trainen mee bij JV Nintai

Zaterdag 2 juli stond in het teken van een ouder-kind les bij judovereniging Nintai.

Al om 8.00 uur waren de ouders van de kleinste judoka’s aanwezig om samen met hun kind deze speciale les te volgen. Met judo gerelateerd spel en verschillende stoeivormen werd er samen veel plezier gemaakt en konden de ouders zelf ervaren wat judo inhoudt.
Judo staat voor ‘de zachte weg’. Ouder en kind leerden eerst elkaar om te duwen, rollen, vasthouden en daarna kwam het echte stoeiwerk aan bod. Dit allemaal zonder elkaar pijn te doen! 

Het tweede uur kwamen de grotere judoka’s op de mat. Zij hadden ook allemaal een ouder bij zich om samen mee te judoën. Het was gezellig druk in deze groep. Eerst werden er judotechnieken geoefend, zoals judorollen en verschillende valtechnieken, waarna de kinderen flink konden stoeien met hun ouders. Heel belangrijk hierbij was de verbinding, ouders die zelf konden ervaren waar hun kind van geniet binnen de judosport.
Het was een zeer geslaagde ochtend met heel veel judo plezier!

Zaterdag 9 juli, om 15.00 uur, staat er een sponsorloop op het programma en zaterdag 16 juli zullen onze judoka’s strijden tijdens de onderlinge wedstrijden in onze dojo. Alle info is verder te vinden op onze nieuwe website en we zijn te volgen op sociale media. 
 
Ouder en kind.jpgSamen luisteren naar de uitleg.jpg

Admin - 14:17 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen