Nieuws

22.01.2024

Judoka’s Nintai knallen tijdens Langstraat Toernooi

Sommigen waren voor de eerste keer op een echt toernooi, anderen hadden al wat meer ervaring, maar al onze judoka’s hebben genoten op de mat en hebben laten zien wat ze in hun mars hebben.
 
Zondag 21 januari was Judovereniging Nintai met een grote groep enthousiaste judoka’s aanwezig op het Langstraat Toernooi in Kaatsheuvel. Voor sommigen was dit hun eerste ervaring met een echte wedstrijd, extra spannend dus!
Seth, Jip en Liz mochten al vroeg het spits afbijten. Ondanks wat gezonde spanning (ook bij de aanwezige ouders) werden er mooie wedstrijden gedraaid. Jip en Liz moesten even wennen, maar lieten op de mat al verschillende technieken zien die zij hebben geleerd tijdens de lessen en mochten na afloop dan ook een mooie medaille in ontvangst nemen. Seth verraste iedereen. Na een periode van afwezigheid wist hij zijn draai in de wedstrijden snel terug te vinden en behaalde hij een mooie derde plaats!
Vervolgens waren Ties, Jack en Sam aan de beurt om hun technieken in de praktijk te brengen. Jack wist zelfs iedereen te verbazen door de ene na de andere wedstrijd te winnen, wat hem een dik verdiende derde plaats opleverde. Ook Ties en Sam hebben sterke wedstrijden laten zien en mochten een mooie medaille in ontvangst nemen.
In de middag was het de beurt aan David, Navan, Justin en Katí. David was zichtbaar gespannen en moest even wennen aan dit wedstrijdritme. Bij Navan verliep de middag erg succesvol, na een aantal mooie wedstrijden wist hij zelfs de tweede prijs te bemachtigen! Justin heeft alles gegeven wat hij in huis had, maar dat was net niet voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Katí zat ingedeeld in een zware poule met fanatieke tegenstanders, maar verraste de coaches door heel mooi technisch judo te laten zien. Wij zijn trots op jullie prestaties!
Michelle en Lars bedankt voor de hulp en begeleiding langs de mat. Volgende week zullen een aantal van  onze judoka’s gaan knallen tijdens het Kruikentoernooi in Tilburg.
 
Langstraattoernooi 2024 Seth 3e plaats.jpgLangstraattoernooi 2024 Navan 2e plaats.jpg

Admin - 18:22 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

25.10.2023

Herfsttoernooi Judovereniging Nintai is groot succes!

Drukte, gezelligheid en sportiviteit dit weekend in onze dojo aan de Meidoornstraat in Raamsdonksveer tijdens het, door ons georganiseerde, Herfsttoernooi.

Zondag 1 oktober vond het Herfsttoernooi van Judovereniging Nintai plaats. Dit toernooi, bedoeld voor judoka’s met weinig of geen wedstrijdervaring, werd voor de tweede keer in deze opzet georganiseerd. Een gezellig en sportief samenkomen van verschillende verenigingen uit de omgeving, waar ook ervaringen en kennis met elkaar gedeeld werden.
In juli werd de uitnodiging naar de verschillende verenigingen en onze eigen leden verstuurd. Al snel vielen de eerste inschrijvingen binnen en na de vakantie volgden er meer. Prijzen werden besteld en de trainers gemobiliseerd. Ook de scheidsrechters, schrijvers en klokkers werden gevraagd. In de laatste week werd de tribune gereed gemaakt en onze kantinedames stonden deze dag klaar om voor de innerlijke mens van onze vrijwilligers en bezoekers te zorgen.
De ruim 80 judoka’s, tussen 5 en 16 jaar, werden in twee groepen verdeeld. Vooraf werden er 21 poules gemaakt, waarbij werd gelet op leeftijd en gewicht.
Na het weegmoment werden, om 11.00 uur, de judoka’s van de eerste groep op de mat geroepen. Enkelen wat zenuwachtig, anderen al wat meer zelfverzekerd, maar vooral met heel veel zin om de strijd aan te gaan. Er waren hele mooie partijen en dat was vaak genieten voor de vele toeschouwers. Het was mooi om te zien, dat er alleen op een sportieve manier werd aangemoedigd. Na afloop van de wedstrijden was er voor alle judoka’s een beker of medaille. Allemaal dik verdiend!
Rond 14.30 uur waren de oudere judoka’s aan de beurt. Met zichtbaar iets meer ervaring zagen we de mooiste worpen voorbij komen. Ook zij streden vol overgave voor de prijzen die er te verdienen waren. Nadat alle partijen waren beslist werden de punten opgeteld en kregen ook zij allemaal een mooie prijs uitgereikt.
Onze eigen judoka’s hebben allemaal hard gestreden voor de winst en hebben zeer mooie resultaten behaald. In de eerste groep was er een vierde plaats voor James, Vik en Elyza. Brons was er voor Emily, Britt, Dominik en Ties. Een zilveren medaille voor Sam, Robin en Justin en de eerste prijs voor Daan, Katí, Navan, Kik en Ayden.
In de tweede groep was er een bronzen medaille voor Chelsea en Tieron. Zilver was er voor Finn. Op de eerste plaats in hun poule eindigden Kim en Jelte. Zij wonnen een mooie beker!
De organisatie bedankt nogmaals alle vrijwilligers die er mede voor gezorgd hebben, dat dit Herfsttoernooi een groot succes is geworden. Wij kijken wederom terug op een zeer mooi en sportief toernooi. We kijken alweer uit naar de volgende!
Herfsttoernooi 2023 groep 1.jpgHerfsttoernooi 2023 groep 2.jpgHerfsttoernooi 2023 .jpg

Admin - 16:51 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

08.06.2023

Kamp Judovereniging Nintai was mega succes!

Voor het eerst organiseerde onze vereniging een kamp voor alle leden. Twee nachten slapen en een sportief, maar vooral ook gezellig programma stond op hen te wachten. Vermoeiend, maar vooral héél gezellig met elkaar. Iedereen heeft genoten!
Na de nodige voorbereidingen waren we er helemaal klaar voor. Vrijdagavond kwamen onze judoka’s vol energie aan bij Scoutinggebouw Molenberg in Rucphen, om samen een schitterend kamp te beleven. Nadat de slaapplaatsen in orde waren gemaakt gingen de ouders naar huis en werden er nog marshmallows geroosterd boven het kampvuur.
Op Zaterdagochtend sloten de jongste leden van 4 en 5 jaar ook aan. Tijdens levend Stratego in het bos moest de vlag van de tegenpartij gevonden en veroverd worden, er werd druk gewisseld van kaartjes en iedereen wilde winnen. Bij de zeskamp was samenwerking nodig. Een behendigheidsspel om emmers met water te vullen, het vliegende tapijt, de funslang, het pingpongbal-schieten en natuurlijk het onmisbare skilopen zorgden voor een kleine strijd tussen de teams, maar vooral voor heel veel plezier.
Na een heerlijke lunch scheen de zon fel en trok iedereen zijn zwemkleding aan om verschillende waterspellen te spelen en een hut te bouwen. Later viel de schaduw op het veld en gingen de kinderen boogschieten. Best moeilijk om het bord te raken, laat staan de roos, maar na wat oefenen lukte het sommige erg goed! De oudere jeugdleden hielpen de kleinste, mooi om te zien. ’s Avonds mocht iedereen zijn eigen minipizza’s beleggen en bakken in de pizzarette. De één was benieuwd hoeveel beleg er op een bodem paste, de ander wilde alleen één stukje ananas en wat kaas. Iedereen maakte een pizza die hij zelf lekker vond. Na het eten was het voor de jongste leden tijd om weer naar huis te gaan, al wilden de meesten nog wel even blijven!
Voor de anderen stond er een Bonte Avond op het programma. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er moppen en raadsels verteld, trucs geshowd en gezellig gedanst. Boven het kampvuur werden er nog worstenbroodjes opgewarmd. Voor de kinderen die nog niet moe genoeg waren, werd er nog een sportief parcours uitgezet met jumping jacks, springen en rennen. Hierna kroop iedereen lekker zijn bed in.
Zondag werd er uitgeslapen en na een lekker ontbijt werden de tassen ingepakt. Nog even spelen op het gras en in het bos, daarna werd iedereen opgehaald. Moe, maar vol verhalen over alles wat ze hebben meegemaakt. Het was een fantastisch kamp, iedereen heeft genoten. Volgend jaar gaan we weer! Je vindt meer foto’s in de galerij.

20230603_104133_resized.jpg20230603_201455_resized.jpg20230603_104525_resized.jpg

Admin - 14:16 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

02.06.2023

Tweede onderlinge wedstrijden Judovereniging Nintai succesvol

Rode koppies, opperste concentratie, sportiviteit en gezelligheid waren afgelopen Zaterdagmiddag te vinden in onze dojo aan de Meidoornstraat in Raamsdonksveer.

Op zaterdag 27 Mei werden bij Judovereniging Nintai de tweede onderlinge wedstrijden van dit seizoen gehouden. Dit is een toernooi voor onze eigen leden, waarbij gezelligheid en ‘het leren partijtjes draaien’ voorop staan. Alle leden kunnen hieraan meedoen.

Veel ouders, opa’ en oma’s, broers en zussen kwamen naar de wedstrijden kijken, waardoor het een gezellige drukte was op de tribunes en in de kantine.

De deelnemende judoka’s werden in vier verschillende teams ingedeeld. Hierna gingen deze teams onder de namen Donderende Dino’s, Stoere Stieren, Baldadige Beren en Toffe Tijgers met elkaar de strijd aan. Iedere judoka kwam tegenover gelijkwaardige tegenstanders te staan, waardoor er spannende en strijdlustige partijen te zien waren.
Wat heeft het publiek genoten! 
Na minimaal drie partijen gejudood te hebben werden de judoka’s beloont met een welverdiende oorkonde en een sticker van onze vereniging.

Vol trots keerden alle judoka’s terug naar huis.

We willen iedereen bedanken voor de hulp! Degene die de banden hebben geknoopt, de klokkers en schrijvers achter de wedstrijdtafel, de teamleiders, de scheidsrechters en de mensen die achter de bar stonden om iedereen te voorzien van een drankje en iets lekkers. Met elkaar hebben we deze onderlinge wedstrijden tot een groot succes gemaakt!

De volgende onderlinge wedstrijden staan gepland op zaterdag 1 Juli. Noteer deze datum alvast in jullie agenda. Graag tot dan!

OW2-1 2023.jpgOW2-2.jpgOW2-3.jpg

Admin - 16:50 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen

Judovereniging Nintai in de prijzen bij Streekontmoeting Oud Gastel in Roosendaal

Zaterdag 13 mei nam Nintai met zeven judoka’s deel aan de streekontmoeting, georganiseerd door Judovereniging Makoto Dokokaj uit Oud Gastel.

Rond de middag verzamelt een grote groep judoka’s zich, in het zonnetje, bij de gymzaal van Basisschool de Wingerd om te strijden om een van de felbegeerde vaantjes van een streekontmoeting. Binnen worden de laatste voorbereidingen getroffen. Straks zullen, in twee groepen, op drie matten deze judoka’s hun kracht, techniek, snelheid en inzicht laten zien.

Na het wegen wordt iedereen ingedeeld in een poule met gelijke tegenstanders. Nog een korte warming-up en dan kunnen we beginnen. Alle judoka’s strijden voor wat ze waard zijn. Het publiek is enthousiast en hun aanmoedigingen vliegen vrolijk door de zaal! Gedreven trainers en coaches begeleiden hun pupillen, moedigen ze aan en peppen ze op als het even tegenvalt.

Elke judoka komt drie of vier tegenstanders tegen. De uitslagen lopen erg uiteen. Soms winnen ze met een snelle Ippon. Soms wordt na een verlenging van een minuut verloren op beslissing van de scheidsrechter en zelfs een gelijkspel wordt gegeven.

Nintai gaat uiteindelijk naar huis met een eerste plaats voor Navan, een tweede plaats voor Aybars en een derde plaats voor Katí, Melle, Ayden, Ties en Odix. Wat een inzet lieten jullie weer zien! Er werd keihard en met heel veel plezier gewerkt! We zijn dan ook weer ontzettend trots op deze superpupillen van Judovereniging Nintai! Gefeliciteerd judoka’s met deze topprestatie!

Ook bedanken we judovereniging Makoto Dokokaj voor de organisatie van weer een geslaagde streekontmoeting.

Streekontmoeting 13-05-2023(1).jpgStreekontmoeting 13-05-2023.jpg

Admin - 16:35 @ De Langstraat | Een opmerking toevoegen