Nieuws

09.02.2023

Deelname Kruikentoernooi Tilburg op 5 Februari 2023

Overwinningen, soms wat spanning en zenuwen, maar vooral hard werken en veel plezier tijdens het Kruikentoernooi in Tilburg.
Afgelopen Zondag 5 Februari werd het JBN Instaptoernooi, het Kruikentoernooi, door Judokaclub Tilburg georganiseerd. Met 500 inschrijvingen een drukke dag in Sporthal de Dongewijk in Tilburg.
Marit was de eerste judoka van J.V. Nintai die deze dag in actie kwam. Ze moest al heel vroeg haar bed uit, want de eerste weegsessie startte al om 7.45 uur. Toch stond deze vroege vogel om 9.00 uur, wakker en fit, klaar voor haar partijen op de mat. Ze was ingedeeld in een pittige poule van vijf, met sterke en snelle judoka’s. Marit moest er even inkomen, maar groeide elke partij meer in het toernooi. Ze liet zich niet kennen en behaalde uiteindelijk een mooie derde plaats.
Als tweede deze dag kwam Aybars in actie. Net als Marit was Aybars ingedeeld in een poule van vijf en had dus vier partijen om te knallen. Ook Aybars moest wennen aan alles wat er om hem heen gebeurde. De eerste twee partijen werd hij dan ook verrast door zijn tegenstanders, maar hij herpakte zich knap en liet daarna weer de Aybars zien die we kennen. Sterk en zegevierend! Aybars mocht dan ook de derde plek op het podium opspringen.
De laatste judoka die J.V. Nintai deze dag vertegenwoordigde was Finn. Hij had er super veel zin in, was er al vroeg en na een uitgebreide, intensieve warming-up en een beetje lang wachten, mocht hij eindelijk de mat op. Ook voor Finn was het hard werken, maar dat is aan hem wel besteed. Nog maar net uitkomend in -15 was het nog even wennen aan de verwurgingen die hij om zijn oren kreeg, maar hij heeft zicht kranig verweerd. Ook Finn behaalde mooie overwinningen en heeft een knappe derde plak verdiend.

Kruikentoernooi 2023.jpgKruikentoernooi6 2023.jpgKruikentoernooi3 2023.jpg

Admin - 17:05 | Een opmerking toevoegen